Головна Новини Регіони Одеса Хочеш навчатись — плати: в Одесі затримали директора коледжу за хабарництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Хочеш навчатись — плати: в Одесі затримали директора коледжу за хабарництво

Директору одного з фахових коледжів загрожує до 10 років ув'язнення

18 вересня 2024, 12:33
Поділіться публікацією:

Одесі правоохоронці викрили директора одного з фахових коледжів, який вимагав неправомірну вигоду. Згідно з інформацією, затриманий намагався отримати 1000 доларів за сприяння у поновленні навчання колишньої студентки. Слідство вже висунуло йому підозру, і за скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Хочеш навчатись — плати: в Одесі затримали директора коледжу за хабарництво

Затримання хабарника. Фото: Нацполіція

У 2009 році 34-річна одеситка була відрахована з навчального закладу, де здобувала освіту у сфері обслуговування апаратури зв’язку та оргтехніки. Коли вона вирішила відновити навчання, директор вимагав у неї 1000 доларів, погрожуючи, що у разі відмови він завадить поновленню.

Після того, як жінка виконала вимогу, директор був затриманий поліцейськими під час отримання хабаря. Гроші, отримані незаконним шляхом, були вилучені як речовий доказ.

Ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, що передбачає отримання неправомірної вигоди з використанням службового становища. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, і передбачає позбавлення волі до десяти років з можливістю заборони займати певні посади, — зазначив начальник слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олег Зощук.

Хочеш навчатись — плати: в Одесі затримали директора коледжу за хабарництво - фото 2
Хочеш навчатись — плати: в Одесі затримали директора коледжу за хабарництво - фото 3

Погоріли на хабарях 

У Київській міській державній адміністрації посадовець вимагав хабарі від перевізників. Чиновник організовував безпідставні перевірки задля вимагання грошей за здійснення пасажирських перевезень.

Проректор столичного ВНЗ вимагав гроші за допомогу вступити до навчального закладу. Правоохоронці викрили його в організації схеми ухилення від мобілізації. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції провели одночасно затримання трьох посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що фігурують в корупційних схемах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини