Головна Новини Регіони Київ На будівництві колумбарної стіни у Києві привласнили 900 тис. грн: хто винен у розтраті
commentss НОВИНИ Всі новини

На будівництві колумбарної стіни у Києві привласнили 900 тис. грн: хто винен у розтраті

Під час будівництва колумбарної стіни переплатили на клінкерній цеглі

сьогодні, 15:07
Поділіться публікацією:

У Києві викрили привласнення коштів на будівництві колумбарної стіни на Лісовому кладовищі. У вчиненні злочину підозрюють ексдиректора ритуальної служби та його заступника. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію поліції Києва.

На будівництві колумбарної стіни у Києві привласнили 900 тис. грн: хто винен у розтраті

Колумбарій. Фото Нацполіції

Слідство встановило, що у 2019 році за замовленням комунального підприємства на території Лісового кладовища розпочалось будівництво колумбарної стіни – місце захоронення урн з прахом після кремації.

“Ексдиректор ритуальної служби, з метою реалізації злочинного умислу на розтрату бюджетних коштів, під час складання проєктної документації вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості клінкерної цегли. Надалі, його заступник затвердив підрядній організації акт приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого, приватній фірмі було безпідставно перераховано близько 900 тисяч гривень бюджетних коштів”, — розповіли у поліції про деталі правопорушення.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб. 

Так ексдиректору ритуальної служби оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а його заступнику – за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. “Санкція найбільшого покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”, — уточнили в поліції.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що кияни думають про “управління” мера Києва Кличко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини