Головна Новини Регіони Київ "Космічні" статки принесло підряднику будівництво метро на Виноградар: що вирішив суд
commentss НОВИНИ Всі новини

"Космічні" статки принесло підряднику будівництво метро на Виноградар: що вирішив суд

Підрядник має повернути “зароблені” гроші

сьогодні, 20:36
Поділіться публікацією:

Прокуратура в апеляційній інстанції відстояла рішення про стягнення з підрядника, який будував метро на Виноградар, 139 млн гривень на користь столичної громади. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. Підрядник замість будівництва метро поклав гроші на депозит. 

"Космічні" статки принесло підряднику будівництво метро на Виноградар: що вирішив суд

Фото Київської міської прокуратури

“Київська міська прокуратура встановила, що комерційна структура всупереч законодавству розмістила кошти, отримані з бюджету столиці на будівництво метрополітену від станції “Сирець” до житлового масиву Виноградар, на депозитних рахунках у банку. Таким чином вона заробила відсотки в сумі понад 139 млн гривень”, — повідомили у прокуратурі. 

Враховуючи цей факт, у жовтні 2021 року Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення з підрядника безпідставно набутих грошових коштів на користь територіальної громади столиці в особі Київської міської ради. 

За даними прокуратури, справу неодноразово розглядали у судах різних інстанцій.

“Зрештою Північний апеляційний господарський суд 21 жовтня 2024 року погодився з позицією прокурора, відмовив в задоволенні апеляційної скарги товариству та залишив рішення Господарського суду міста без змін”, — зазначили у прокуратурі.

Таким чином позов прокурора повністю задоволено, підрядна організація  має повернути до бюджету столиці понад 139 млн грн.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про бізнес-схеми, які використав підрядник, щоб заволодіти бюджетними коштами, виділеними на будівництво метро на Виноградар




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини