Головна Новини Регіони Київ Кияни переконані, що їх труять: що відбувається у столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кияни переконані, що їх труять: що відбувається у столиці

Мешканці столиці підтримали ініціативу перевірки викидів столичних підприємств

25 жовтня 2024, 22:32
Поділіться публікацією:

У 2024 році у столиці значно почастішали випадки погіршення стану атмосферного повітря. На думку киян, значно погіршують стан повітря і викиди підприємств, які працюють на території міста. На початку жовтня мешканці Києва звернулися до влади міста з вимогою перевірити викиди підприємств, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на “Київ24”. 

Кияни переконані, що їх труять: що відбувається у столиці

Ілюстративне фото

Відповідна петиція набрала 6000 голосів, необхідних для розгляду. 

Зазначимо, що у петиції мешканці Відрадного і Південної Борщагівки скаржаться на сморід від асфальтобетонного заводу. За їхніми словами, підприємство активізувалося з 2022 року. Його працівники викидають шкідливі речовини вранці та ввечері. Через це самопочуття людей погіршується. Авторка звернення переконана, що підприємства отруюють мешканців Південної Борщагівки та Відрадного викидами оксиду вуглецю, формальдегіду та інших сполук. Їх не зупиняють ні перевірки від профільних органів, ні заборона на викиди забруднювальних речовин в атмосферу. Вона закликала розглянути проблему викидів за адресою: вул. 9 (Дев’ятого) Травня, 49.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що кияни неодноразово скаржилися столичній владі на якість повітря у Подільському районі. Звертали увагу столичних чиновників, що діяльність ТОВ “АДМ” значно погіршує стан повітря. Столична влада довго розглядала порушене питання і нарешті ухвалила рішення на користь мешканців столиці.

Київська міська військова адміністрація ухвалила розпорядження про зупинення дії дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ “АДМ”.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини