Головна Новини Регіони Київ Чому було чути звуки вибухів у Києві, однак ППО та влучань ракети не було
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому було чути звуки вибухів у Києві, однак ППО та влучань ракети не було

Звуки вибухів у Києві могли виникнути через подолання звукового бар'єра ракетою "Кинжал".

26 вересня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Вранці 26 вересня Росія запустила кілька аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал". Звуки вибухів чули у Старокостянтинові Хмельницької області та Києві. Однак, згодом начальник КМВА Сергій Попко спростував інформацію про роботу ППО або влучання ворога у столиці. Моніторингові канали пояснили, які звуки вибухів могли чути у Києві та інших регіонах України.

Чому було чути звуки вибухів у Києві, однак ППО та влучань ракети не було

Ракета "Кинжал". Фото з відкритих джерел

Після інформації про вибухи в Києві начальник КМВА Сергій Попко опублікував заяву зі спростуванням.

"Перед та під час повітряної тривоги сили та засоби ППО столиці не працювали. По території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації", — повідомив Попко та закликав знаходитись в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Як пояснюють моніторингові канали, звуки вибухів під час ракетної атаки могли виникати під час подолання звукового бар'єра ракетою "Кинжал".

"Звуки вибухів, які ви чули у різних областях, які співпадали з траєкторією ракет Кинджал це звуки подолання звукового бар'єра. Ракета летить на майже гіперзвуковій швидкості на фінальній стадії, відповідно вздовж її руху, а це зазвичай Чернігівська, Київська, Житомирська, Вінницька та Хмельницька області — чутно гучні звуки", — повідомляють моніторингові канали.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Харкові стався потужний вибух. Харківська обласна прокуратура повідомила про постраждалих.

Також "Коментарі" писали про наслідки обстрілу Києва у ніч на 26 вересня. Росія атакувала українську столицю щонайменше 15 дронами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини