Головна Новини Регіони Харків На Харківщині планують оголосити загальну евакуацію: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

На Харківщині планують оголосити загальну евакуацію: про що мова

Очільник області повідомив, що ситуація не з найкращих

сьогодні, 11:23
Поділіться публікацією:

У ефірі "Єдиних новин" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в області, інформує портал "Коментарі".

На Харківщині планують оголосити загальну евакуацію: про що мова

Ілюстративне фото

За добу ворог застосував проти беззбройних жителів Харківщини 12 керованих авіабомб, з них 4 — по обласному центру, на відкриту територію.

237 дітей з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 15 жовтня з окремих населених пунктів Куп‘янського району.

З огляду на безпекову ситуацію напередодні була оголошена загальна евакуація всіх жителів Куп‘янської громади. Вже виїхали у безпечні місця 300 людей, робота триває. Загалом в громаді проживає ще понад 3 500 жителів.

"Також у Боровій плануємо евакуювати 134 дитини з родинами. Розглядатимемо доцільність оголошувати загальну евакуацію, як у Куп‘янську", – зазначив Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Примусову евакуацію дітей з Борівської громади Ізюмщини, та обов'язкову для всіх — з громад Куп'янщини, оголосили 15 жовтня. Про це за підсумками Ради оборони області повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Там погіршується військова обстановка, ми не можемо там забезпечувати опалювальний сезон, електрику, надання гуманітарної допомоги, ворог там обстрілює нашу критичну інфраструктуру і відновлення там неможливе", – зазначив голова ХОВА.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв: На території Куп’янької міської територіальної громади мешкають більше 4 тисяч осіб. Проти цивільного населення загарбники щодня застосовують FPV-дрони, авіаційні та артилерійські удари. Аби убезпечити населення, в низці населених пунктів необхідно посилювати евакуаційні заходи. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини