Головна Новини Регіони Харків Нові громади оголосили про примусову евакуацію: що каже влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові громади оголосили про примусову евакуацію: що каже влада

На Харківщині у громадах не можуть надавати нагальні послуги

сьогодні, 15:56
Поділіться публікацією:

Примусову евакуацію дітей з Борівської громади Ізюмщини, та обов'язкову для всіх — з громад Куп'янщини, оголосили 15 жовтня. Про це за підсумками Ради оборони області повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Нові громади оголосили про примусову евакуацію: що каже влада

Фото: колаж порталу "Коментарі"

Зокрема, людей евакуюватимуть з Куп'янська, Кіндрашівки, Курилівки, Петропавлівки.

"Там погіршується військова обстановка, ми не можемо там забезпечувати опалювальний сезон, електрику, надання гуманітарної допомоги, ворог там обстрілює нашу критичну інфраструктуру і відновлення там неможливе", – зазначив голова ХОВА.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На території Куп’янької міської територіальної громади мешкають більше 4 тисяч осіб.

Проти цивільного населення загарбники щодня застосовують FPV-дрони, авіаційні та артилерійські удари. Аби убезпечити населення, в низці населених пунктів необхідно посилювати евакуаційні заходи.

"Більшість населення в Куп’янській тергромаді – люди похилого віку. Необхідно надалі посилювати комунікацію щодо обов’язкової евакуації у зв’язку з безпековою ситуацією. Для евакуйованих маємо резерв в місцях компактного проживання, що дасть змогу забезпечити охочих тимчасовим житлом. Спільними зусиллями маємо евакуювати якомога більше жителів тергромади до більш безпечних населених пунктів області, або до інших регіонів країни", — зазначив Олег Синєгубов.

Міжнародні благодійні організації та волонтери забезпечать фінансовою, юридичною, психологічною та іншою  допомогою.

Евакуйованим нададуть гаряче харчування, продовольчі та гігієнічні набори, теплий одяг.  За потреби є можливість забезпечити логістикою до місць компактного проживання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини