Головна Новини Регіони Одеса Замість гонорару – в'язниця: в Одесі "на замовлення" підпалили об’єкт електроенергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість гонорару – в'язниця: в Одесі "на замовлення" підпалили об’єкт електроенергетики

В Одесі затримали виконавців спроби зруйнувати електрооб’єкт

сьогодні, 13:14
Поділіться публікацією:








У результаті спецоперації в Одесі правоохоронці затримали двох осіб, яких підозрюють у навмисному підпалі електропідстанції в Хаджибейському районі. За це їм обіцяли щедру винагороду, але замовник "винагороду" не надав. Тепер паліям загрожує до 10 років ув’язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Замість гонорару – в'язниця: в Одесі "на замовлення" підпалили об’єкт електроенергетики

У Одесі підпалили об'єкт електроенергетики. Фото: Нацполіція

Сценарій злочину: від “пошуку роботи” до підпалу

40-річний чоловік знайшов в інтернеті оголошення з пропозицією заробітку, що виявилося небезпечним завданням: замовник попросив підпалити об’єкт електроенергетики. Зловмисник залучив до цього злочину свого 34-річного знайомого, і разом вони облили легкозаймистою рідиною підстанцію та підпалили її, знявши процес на відео для звіту перед замовником.
Виконавці так і не отримали обіцяного гонорару. Поліція виявила підозрюваних за кілька днів після злочину завдяки роботі карного розшуку та кримінального аналізу. Під час обшуків у їхніх домівках та на місці злочину вилучили речові докази, зокрема залишки пластикової пляшки з-під паливних матеріалів, запальнички, мобільні телефони з відео підпалу та інші предмети.

Правова кваліфікація та подальше слідство

Зловмисникам оголошено підозру в умисному пошкодженні об’єкта енергетики із загрозою порушення його роботи, здійсненому групою осіб за попередньою змовою. За ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. Наразі триває слідство під керівництвом Малиновської окружної прокуратури, підозрюваних перевіряють на причетність до інших подібних злочинів. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. 


Також “Коментарі” писали, що Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини