Головна Новини Регіони Одеса В центрі Одеси жінка спробувала вивісити триколор: яке покарання на неї чекає
commentss НОВИНИ Всі новини

В центрі Одеси жінка спробувала вивісити триколор: яке покарання на неї чекає

В Одесі жінці загрожує три роки за спробу підняти російський прапор на Європейській площі

сьогодні, 16:20
Поділіться публікацією:

Поліція Одеси розпочала кримінальне провадження проти жінки, яка намагалася підняти російський триколор на Європейській площі. Дії громадянки були кваліфіковані як виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікація її учасників. За це їй може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

В центрі Одеси жінка спробувала вивісити триколор: яке покарання на неї чекає

Любитель руського миру. Фото: Нацполіція

Інцидент стався 7 жовтня близько 23-ї години. Очевидці, які стали свідками події, одразу ж повідомили поліцію про жінку, що намагалася повісити ворожий прапор на постамент і висловлювалася на підтримку Росії.

Правопорушницю вдалося ідентифікувати, а вилучений триколор буде використано як доказ у справі. 43-річна одеситка вже мала проблеми із законом за крадіжку, хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Наразі з жінкою працюють слідчі територіального підрозділу поліції та співробітники СБУ в Одеській області.

У рамках провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, планується проведення експертиз, а також вирішується питання щодо пред’явлення підозри та обрання запобіжного заходу. Слідство триває під контролем Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини