Головна Новини Регіони Одеса "Шлях за кордон": на Одещині затримали організаторів схеми переправлення військовозобов'язаних
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шлях за кордон": на Одещині затримали організаторів схеми переправлення військовозобов'язаних

Організатори схеми можуть опинитися у місцях позбавлення волі на строк до девʼяти років

сьогодні, 13:13
Поділіться публікацією:

Поліцейські Одещини викрили двох жителів Роздільнянського району, які за 7000 доларів організовували незаконне переправлення військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон. Затримані наразі перебувають під слідством і їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

"Шлях за кордон": на Одещині затримали організаторів схеми переправлення військовозобов'язаних

Схема виїзду за кордон. Фото: Нацполіція

Правоохоронці встановили, що 37-річний та 61-річний мешканці Роздільнянського району разом з невстановленими поки спільниками переховували чоловіків, які підлягають мобілізації, у прикордонних населених пунктах. Ділки використовували власні автомобілі для перевезення "клієнтів" ближче до кордону, після чого допомагали їм перетнути його в обхід офіційних пунктів пропуску.

Слідчі задокументували реалізацію схеми наприкінці вересня, коли зловмисники намагалися переправити чотирьох осіб. Одного з підозрюваних затримали при спробі доставити чоловіків до кордону, а іншого — вдома. Під час обшуків вилучили частину грошей, телефони із доказами їхньої діяльності, а також автівки.

Зібравши достатню кількість доказів, ми повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, – повідомила начальниця слідчого відділення територіального підрозділу поліції Валентина Істоміна.

Суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а слідчі працюють над встановленням усіх причетних до злочинної діяльності.

”Шлях за кордон”: на Одещині затримали організаторів схеми переправлення військовозобов'язаних - фото 2
”Шлях за кордон”: на Одещині затримали організаторів схеми переправлення військовозобов'язаних - фото 3

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини