Головна Новини Регіони Одеса Правда чи фейк: мер Одеси прокоментував інформацію про "його російське громадянство"
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо Правда чи фейк: мер Одеси прокоментував інформацію про "його російське громадянство"

За інформацією громадського діяча у Геннадія Труханова російський паспорт ще з 2011 року

17 вересня 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

Активіст Сергій Стерненко нещодавно заявив у Telegram, що міський голова Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство. Стерненко посилається на дані, отримані зі злитих російських баз даних, які, за його словами, підтверджують, що мер зареєстрований у Росії за адресою в Московській області. 

Правда чи фейк: мер Одеси прокоментував інформацію про "його російське громадянство"

Геннадій Труханов. Фотоколаж comments.ua


За словами Сергія Стерненка, паспорт Труханова був оформлений у березні 2011 року, а в лютому 2022 року він також отримав російську банківську картку.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов дійсно має російське громадянство. І, ймовірно, оформлював російську банківську карту напередодні повномасштабного вторгнення.  А саме 9 лютого 2022. Про це свідчать отримані мною відомості із злитих російських баз даних. Інформація про серію і номер паспорта, прописку та дату видачі також узгоджується із відомостями, які раніше публікували українські журналісти, – йдеться в повідомленні. 

Правда чи фейк: мер Одеси прокоментував інформацію про ”його російське громадянство” - фото 2

Реакція мера Одеси на "російське громадянство"

Довго чекати реакції від міського голови не довелось. У відповідь на ці заяви, Геннадій Труханов наголосив, що звинувачення в російському громадянстві супроводжують його вже більш як 10 років. Мер підкреслює, що подібні обвинувачення з'являлися ще з 2014 року, коли він вперше балотувався на посаду мера Одеси. Труханов зазначив, що всі відповідні органи вже неодноразово підтверджували відсутність у нього російського громадянства.

Адекватним людям ця тема вже набридла. Всім іншим нагадаю: для перевірки таких даних існують відповідні державні та правоохоронні органи. А не блогери, – написав Труханов. 


Проте, Стерненко продовжує висловлювати сумніви щодо правдивості спростувань мера та саркастично коментує, що "купа сканів і витягів" є фейками і неправдою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/truonline/2693

Новини