Головна Новини Регіони Одеса Опалювальний сезон в Одесі: коли чекати на тепло в оселях
commentss НОВИНИ Всі новини

Опалювальний сезон в Одесі: коли чекати на тепло в оселях

Міський голова має підписати відповідне розпорядження про старт опалювального сезону

21 жовтня 2024, 20:06
Поділіться публікацією:

У листопаді в Одесі розпочнеться опалювальний сезон, про це стало відомо під час пресконференції, яку провели заступник Одеського міського голови Ганна Позднякова та директор КП "Теплопостачання міста Одеси" Валерій Іванов. Представники міської влади обговорили готовність міста до холодного періоду, а також особливості запуску опалення.

Опалювальний сезон в Одесі: коли чекати на тепло в оселях

Опалювальний сезон. Фото: Freepik

Як зазначив Валерій Іванов, усі котельні міста вже готові до початку опалювального сезону. Проведено необхідні ремонтні роботи: обпресування котлів та тепломереж, а також усунення всіх виявлених пошкоджень. Це означає, що Одеса повністю готова до забезпечення жителів теплом у холодний період.

Ганна Позднякова уточнила, щодо дати початку опалювального періоду, то вона залежить від погоди: згідно із законодавством, опалення включається після розпорядження міського голови, якщо протягом трьох днів середньодобова температура не перевищує +8°C. За прогнозами Гідрометцентру, такі температури варто очікувати вже у листопаді.

Першочергово теплом будуть забезпечені соціальні об’єкти, після чого розпочнеться підключення житлових будинків.

Тариф на тепло

В опалювальному сезоні 2024-2025 років тариф на тепло для населення не підвищуватиметься. Це стало можливим завдяки тому, що Кабінет Міністрів України продовжив дію спеціальних обов'язків на ринку природного газу до 15 квітня 2024 року. Це означає, що компанія "Нафтогаз" і надалі продаватиме газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною. Цей тариф був встановлений Кабінетом Міністрів України задля забезпечення стабільності цін на тепло для населення в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні триває процес підключення теплопостачання до об'єктів соціальної інфраструктури в рамках підготовки до опалювального сезону. Цей етап є надзвичайно важливим, адже дозволяє виявити і виправити недоліки до початку холодів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини