Головна Новини Регіони Одеса Невдала втеча: на Одещині чоловік намагався доплисти до Молдови
commentss НОВИНИ Всі новини

Невдала втеча: на Одещині чоловік намагався доплисти до Молдови

Прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі

сьогодні, 12:38
Поділіться публікацією:

На Одещині, неподалік Кучурганського лиману, прикордонники Подільського загону затримали 23-річного чоловіка з Донеччини, який намагався вплав перетнути кордон з Молдовою. Про це повідомляє пресслужба Державна прикордонна служба України.                                  

Невдала втеча: на Одещині чоловік намагався доплисти до Молдови

Схема виїзду за кордон. Фото ДПСУ

Псевдодайвер планував втечу вночі та отримав поради від знайомого з прикордоння, який порадив йому купити гідрокостюм та рятувальний круг для зберігання особистих речей. За такі "консультації" він сплатив 300 доларів США.

Однак прикордонники виявили та затримали чоловіка ще на етапі підготовки до занурення, коли той лише почав свою невдалу спробу перетнути лиман. Затримання, ймовірно, врятувало йому життя, оскільки вночі температура впала до +3-5 градусів, а вода — до +10-15.

За спробу незаконного перетину кордону на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП.

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.                                                                                  

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини