Головна Новини Регіони Одеса 13 спецвеж на Одещині блокуватимуть російський телесигнал, - Кіпер
commentss НОВИНИ Всі новини

13 спецвеж на Одещині блокуватимуть російський телесигнал, - Кіпер

Одеська область розпочинає установку веж для блокування російського телесигналу

сьогодні, 16:31
Поділіться публікацією:

В Одеській області стартував великий проєкт, спрямований на установку спеціалізованих веж для блокування російського телесигналу. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер в інтерв'ю для Укрінформ.

13 спецвеж на Одещині блокуватимуть російський телесигнал, - Кіпер

Олег Кіпер. Фото з відкритих джерел

За словами Кіпера, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України завершує роботи з установки 13 веж, які будуть розміщені вздовж кордону з Придністровським регіоном Молдови.

Держспецзв’язок над цим працює, вони завершують встановлення 13-ти веж уздовж кордону з Придністров’ям та будуть їх тестувати. Але трапляється, що сигнал вмикається з Криму та Румунії, – зазначив Олег Кіпер. 

Цей проєкт є складовою більш широкої ініціативи українського уряду з протидії інформаційній агресії. Раніше Кабінет Міністрів виділив понад 150 мільйонів гривень для блокування телесигналу з Росії та Білорусі. За словами представника Уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука, ці кошти будуть спрямовані на створення та обслуговування системи спеціального телерадіомовлення в дев’яти областях України, серед яких Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Вінницька та Одеська.

Нагадаємо, на території Одеської області правоохоронці здійснили операцію з блокування доступу до російських телеканалів, який здійснювали фізичні особи та підприємці, спеціалізовані на прошивці та продажу ТВ-тюнерів. Попри заборону Ради національної безпеки і оборони України, вони вмішувалися в цифрове обладнання для прийому і декодування російських програм.

Нагадаємо, депутати Одеської області знову опинилися під увагою Уповноваженого із захисту державної мови через застосування недержавної мови в роботі органів місцевого самоврядування. Протягом 2023 року Уповноважений вже виявив та задокументував 6 випадків порушень. Серед порушників – голова Білгород-Дністровської районної ради, депутати різних рівнів, міський голова Болграда. Вони порушували мовний закон, використовуючи недержавну мову під час роботи рад та комісій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини