Головна Новини Регіони Одеса Компанія в Одесі вдалася до махінацій, щоб отримати тендер на 90 млн грн: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія в Одесі вдалася до махінацій, щоб отримати тендер на 90 млн грн: подробиці

Які порушення виявили у компанії, яка отримала тендер з реконструкції

сьогодні, 14:40
Поділіться публікацією:

В Одесі провели тендер на реконструкцію будівлі загальноосвітньої школи. Посадовці планували витратити на ремонтні роботи понад 109 млн грн. І хоча учасник тендеру запропонував значно дешевшу пропозицію, тендер довелося скасувати. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

Компанія в Одесі вдалася до махінацій, щоб отримати тендер на 90 млн грн: подробиці

Фото БЕБ

Ризикову закупівлю на реконструкцію будівлі загальноосвітньої школи в м. Одеса виявили аналітики БЕБ в Одеській області.

Очікувана вартість становила понад 109 мільйонів гривень, а за результатами процедури закупівлі замовник прийняв тендерну пропозицію, надану підприємством у розмірі 90 млн грн.

Однак, у ході аналітичного дослідження спеціалісти встановили, що виконавець не відповідає кваліфікаційним критеріям. На підприємстві відсутні працівники відповідної кваліфікації та аналогічний досвід робіт. Крім того, аби покращити свою фінансову спроможність і таким чином відповідати кваліфікаційним критеріям, підрядник навмисно завищив показники податкової звітності. 

Щоб упередити витрату бюджетних коштів, аналітики направили рекомендаційний лист замовнику щодо відхилення пропозиції переможця тендеру та скасування процедури закупівлі. У БЕБ повідомили, що наразі тендер скасовано.

В бюро не повідомили, яку школу планувати ремонтувати та яка компанія отримала тендер. Портал “Коментарі” з'ясував, що управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер на реконструкцію будівлі ОЗОШ №39 I-III ступенів, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Успенська, 20. Очікувану вартість оголосили у розмірі 109 316 200 грн. 

На торги прийшли дві компанії.

Компанія в Одесі вдалася до махінацій, щоб отримати тендер на 90 млн грн: подробиці - фото 2

За даними, розміщеними на платформі Prozorro зазначено, що переможцем визнали ПАТ “Ремонтно-будівельна дільниця “Одесголовпочстач” з пропозицією в розмірі 100 999 999 грн.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Одеській області скасували тендер на 80 млн грн. Що планували купувати, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини