Головна Новини Регіони Одеса Фінансовий директор агропідприємства Одещини постане перед судом
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансовий директор агропідприємства Одещини постане перед судом

Службові особи компанії планували переправляти необлікований ячмінь та ріпак через порти Одеської області

сьогодні, 16:13
Поділіться публікацією:

Одеська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо фінансового директора сільськогосподарського підприємства. Його звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

Фінансовий директор агропідприємства Одещини постане перед судом

Експорт сільськогосподарської продукції. Фото: БЕБ

За даними слідства, посадовець свідомо не вніс до податкової звітності за перше півріччя 2024 року частину прибутку від експорту 22 тисяч тонн ріпаку та ячменю, які були відправлені морським шляхом до Європи. Прибуток підприємства та обсяг проданої продукції значно перевищували офіційно задекларовані суми. Через це розмір податків, які мали б бути сплачені, був значно занижений.

Як наслідок, державний бюджет недоотримав понад 33 мільйони гривень. Наразі збитки державі вже повністю відшкодовано.

Дії фінансового директора агропідприємства караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ще одного фінансового директора одеського підприємства судитимуть за ухилення від сплати податків на суму понад 27 мільйонів гривень. Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо нього за фактом умисного приховування доходів від експорту сільськогосподарської продукції.

Також “Коментарі” писали, що, детективи Бюро економічної безпеки України завершили досудове розслідування щодо брокера, який підробив документи на переміщення за межі митної території України, з приховуванням від митного контролю, лісоматеріалів заборонених до вивезення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини