Головна Новини Регіони Одеса Чотири ракети та понад 30 “шахедів”: наслідки нічної атаки РФ по Одещині
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири ракети та понад 30 “шахедів”: наслідки нічної атаки РФ по Одещині

Загалом в небі над Україною було збито 28 ворожих дронів

сьогодні, 10:01
Поділіться публікацією:

У ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Чотири ракети та понад 30 “шахедів”: наслідки нічної атаки РФ по Одещині

Атака дронами та ракетами. Фото колаж comments.ua

Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69. Ще чотири ворожих безпілотники зникли з радарів у різних регіонах України. Станом на ранок інформації про постраждалих або руйнування не надходило.

Системи протиповітряної оборони працювали в багатьох регіонах України, зокрема в Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

В Одеському районі ракета, попередньо, Х-59/69 влучила по відкритій території. Відбулося загорання сухої трави на площі 100 м2. Пожежу оперативно ліквідували. Уламками пошкоджено дві вантажівки, що рухалися поруч. Загиблих та постраждалих немає. Правоохоронці фіксують наслідки атаки, – зазначив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Обстріли Одеської області

Одещину було атаковано ракетами, спрямованими на енергетичні та цивільні об'єкти регіону. В результаті цього терористичного акту поранення отримали четверо людей, серед них 10-річний хлопчик.

11 серпня 2024 року, сили протиповітряної оборони на півдні України знищили ворожий розвідувальний дрон "ZALA" та чотири ударні безпілотники "Ланцет". Крім того, ворог запустив по півдню дві балістичні ракети. 

Вночі 24 липня російські війська здійснили масовану атаку безпілотниками на припортову та цивільну інфраструктуру Одеської області. Внаслідок обстрілів було пошкоджено житловий п'ятиповерховий будинок, троє людей отримали поранення різного ступеня важкості. Постраждалим надається медична допомога.

Ворог продовжує свою тактику точкових ударів. 22 липня, було завдано чергового ракетного удару по Одеській області, знову націлившись на цивільні об'єкти. 

Окупанти атакували регіон балістичною ракетою. Удар був здійснений по припортовій інфраструктурі Одещини. Пошкоджено будівлі та інші конструкції портової інфраструктури. Виникла пожежа, яку ліквідували. Внаслідок атаки є загиблі та поранені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/odeskaODA/6752

Новини