Головна Новини Регіони Одеса Черговий скандал у центрі комплектування Одеси: деталі від ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий скандал у центрі комплектування Одеси: деталі від ДБР

ДБР розкрило схему ухилення від мобілізації в одеському центрі комплектування

сьогодні, 12:31
Поділіться публікацією:

Працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси, який організував нелегальну схему для чоловіків, що прагнули уникнути мобілізації. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Черговий скандал у центрі комплектування Одеси: деталі від ДБР

Схема ухилення від мобілізації. Фото: ДБР

Злочинна схема діяла з березня 2023 року. Співробітник центру, використовуючи свій доступ до електронної бази "Оберіг", за хабарі в розмірі від 4 до 7 тисяч доларів США вносив фальшиві дані про непридатність чоловіків до військової служби. Це дозволяло їм уникати мобілізації та виїжджати за кордон.                                                                                                                                                                                       

Наразі ДБР займається ідентифікацією всіх осіб, які скористалися цією незаконною схемою.

Співробітнику центру повідомлено про підозру за частиною 5 статті 361 Кримінального кодексу України, яка стосується несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем. Санкції за цей злочин передбачають до 15 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Розслідуванням керує Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадаємо,  Харківський суд визнав 39-річного мешканця винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації. Київська окружна прокуратура міста  Харкова підтримала обвинувачення, в результаті чого чоловіку призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини