Головна Новини Регіони Одеса Атака по судну в порту Одещини: кількість жертв сильно зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака по судну в порту Одещини: кількість жертв сильно зросла

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Одещині зросла до дев'яти

сьогодні, 13:02
Поділіться публікацією:

До дев'яти зросла кількість жертв ворожої атаки на портову інфраструктуру Одещини, яка сталася 9 жовтня. Троє співробітників порту, які отримали тяжкі поранення, померли в лікарні. Ще семеро постраждалих перебувають на лікуванні. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Атака по судну в порту Одещини: кількість жертв сильно зросла

Атака по судну. Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, відповідно до ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Згідно з даними слідства, ввечері 9 жовтня збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл, внаслідок якого загинули шестеро людей на місці, а восьмеро отримали поранення. Пошкоджено цивільне судно під прапором Панами, яке перебувало в зоні атаки.

Нагадаємо, 7 жовтня судно “OPTIMA” під прапором Палау стало мішенню російського балістичного удару в порту Одеси. Про це повідомив Олексій Кулеба, Віцепрем'єр-міністр з відновлення України та Міністр розвитку громад і територій. 

Він уточнив, що внаслідок нападу загинула одна людина, а п'ятеро іноземних громадян, членів екіпажу, отримали поранення й наразі перебувають під медичним наглядом. Судно прибуло до порту для завантаження, проте стало об'єктом російського обстрілу через декілька годин.

Крім того, російські війська вкотре завдали удару по українській інфраструктурі, пошкодивши цивільне судно в порту Південний, завантажене кукурудзою для експорту. У ніч на 6 жовтня під вогонь потрапило судно "PARESA" під прапором Сент-Кітс і Невіс, на борту якого було близько 6 тисяч тонн української кукурудзи. На щастя, 15 членів екіпажу, громадяни Єгипту та Сирії, не постраждали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини