Головна Новини Регіони Київ Замість тепловізорів, систем РЕБ чи дронів м'які іграшки та сірники: киянин цинічно ошукав військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість тепловізорів, систем РЕБ чи дронів м'які іграшки та сірники: киянин цинічно ошукав військових

У столиці шахрай ошукав військових, їх рідних та волонтерів на 280 тис. грн

сьогодні, 15:07
Поділіться публікацією:

Мешканець Києва через інтернет продавав неіснуючі товари для військових. Він ошукав щонайменше 23 людини. За свої дії зловмисник постане перед судом. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

Замість тепловізорів, систем РЕБ чи дронів м'які іграшки та сірники: киянин цинічно ошукав військових

Фото Київської міської прокуратури

“Дніпровська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у шахрайстві 26-річного киянина, який через мережу Інтернет продавав неіснуючі товари для військових (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановили, що підозрюваний у соціальних мережах шукав оголошення дружин військовослужбовців, волонтерів, а також самих військових, які шукали, де придбати тепловізори, системи РЕБ, дрони, аптечки, турнікети та інше військове спорядження. Зловмисник запевняв, що займається волонтерською діяльністю та може допомогти придбати усі ці речі. Передоплату за товари він приймав на свою банківську картку.

“Отримавши гроші, чоловік створював товарно-транспортну накладну через особистий кабінет у поштовому застосунку, дані якої надсилав покупцям на підтвердження того, що він дійсно щось відправив. У посилки замість замовлених товарів він цинічно вкладав м’які іграшки, пластикові стакани, сірники, порожні коробки”, — повідомили у прокуратурі.

Відправивши таку посилку, псевдоволонтер переставав виходити на зв’язок з покупцями.

Також він видавав себе за військовослужбовця, який нібито перебуває в зоні бойових дій. Таким чином він збирав гроші на ремонт автомобіля.

Під час досудового розслідування було встановлено, що він ошукав 23 людини на загальну суму 280 тис. грн.

“Санкція статей передбачає покарання у виді штрафу від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, — уточнили у прокуратурі. 


Замість тепловізорів, систем РЕБ чи дронів м'які іграшки та сірники: киянин цинічно ошукав військових - фото 2
Замість тепловізорів, систем РЕБ чи дронів м'які іграшки та сірники: киянин цинічно ошукав військових - фото 3



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що як у Києві посадовець привласнив бюджетні кошти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини