Головна Новини Регіони Київ У Київській області погіршується стан води: чи є загроза для Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

У Київській області погіршується стан води: чи є загроза для Києва

У Київській області поки не фіксують замору риби

17 вересня 2024, 09:51
Поділіться публікацією:

Забруднена вода з Чернігівської області дійшла до Київщини. Про це розповіла міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє портал "Коментарі".

У Київській області погіршується стан води: чи є загроза для Києва

Ілюстративне фото

Станом на вечір 16 вересня вона підтвердила, що основна маса забрудненої води вже перетнула кордон з Київською областю. Однак концентрація забруднення набагато менша, ніж була у річках Сейм та Десна у Сумській та Чернігівській областях. 

Міністерка уточнила, що пляма забруднення фіксується фрагментарно, а не загальною концентрацією, як це було на початку. 

“Ми намагаємося постійно контролювати ситуацію. Зараз у нас незначне погіршення води фіксується. Якраз у селах Літки, та Рожни Київської області спостерігається невелика каламутність води, фрагментарне забруднення, але зі значними розривами. І також, що важливо, що поки не фіксуємо замору риби або інших біоресурсів в річках”, — зазначила Світлана Гринчук.

Вона також повідомила, що у пункті водозабору міста Київ якість води залишається без суттєвих змін, загрози для питного водопостачання відсутні. 

У Міністерстві також зазначили, що за даними "Київводоканалу" та оцінками науковців, очисні споруди “Київводоканалу” впораються із забрудненням у разі доходження забрудненої плями до точок водозабору. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екологи назвали одну з можливих причин забруднення річок Сейм та Десна. Хто винен в екологічній катастрофі, яка сталася на території України, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини