Головна Новини Регіони Київ У Києві посадовець та підприємець привласнили 5 млн грн на зйомках відео
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві посадовець та підприємець привласнили 5 млн грн на зйомках відео

За розтрату державних коштів у особливо великих розмірах судитимуть посадовця та підприємця

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

У Києві керівник одного з комунальних підприємств КМДА та директор ТОВ привласнили 5 млн грн зі столичного бюджету. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора. 

У Києві посадовець та підприємець привласнили 5 млн грн на зйомках відео

Фото БЕБ

Чиновника та підприємця судитимуть за фактами заволодіння майном і службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). Обвинувальний вирок прокурори скерували до суду. 

Розслідування встановило, що обвинувачені заволоділи бюджетними коштами наприкінці 2022 року. “Вони документально відобразили надання суб’єктом господарської діяльності послуг для комунального підприємства, які насправді не надавалися.

У Бюро економічної безпеки України повідомили, що підозрювані оголосили проведення двох публічних тендерів. Йшлося про закупівлю послуг з виготовлення навчальних інтерактивних відеоматеріалів та додатку для телефону.

За результатами розгляду тендерних пропозицій між КНП та товариством-переможцем було укладено два договори про надання послуг. Загальна вартість закупівлі становила 5,1 млн грн.

Досудове розслідування встановило, компанія-переможець, яка спеціалізується на виробництві відеофільмів, пов’язана зі службовими особами комунального підприємства.

“Після укладення договору посадовці, зловживаючи службовим становищем, ще до моменту фактичного надання послуг підписали акти виконаних робіт. Частину отриманих коштів товариство-переможець повернуло на рахунок КНП, а 4,5 млн грн перерахувало на рахунок іншого підприємства з ознаками фіктивності за нібито надані послуги з виготовлення відеоматеріалів. Фактично ж ці послуги не надавались”, — пояснили в Бюро. 

Виготовлені відеоматеріали не відповідали технічним вимогам, прописаним в договорі. До того ж відеоматеріали використовували за призначенням, доступ до них був обмежений для звичайного користувача. 

Проведення відповідних експертиз підтвердило завдання збитків у розмірі 4,9 млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини