Головна Новини Регіони Київ Столичні тепловики не встигають підготуватися до опалювального сезону: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Столичні тепловики не встигають підготуватися до опалювального сезону: у чому причина

У затримці звинувачують Нацполіцію

сьогодні, 11:20
Поділіться публікацією:

У КП “Київтеплоенерго” скаржаться на дії Нацполіції та попереджають, що можуть не встигнути підготуватися до опалювального сезону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства. 

Столичні тепловики не встигають підготуватися до опалювального сезону: у чому причина

Ілюстративне фото

У КП розповіли, що 19 вересня представники Дарницького управління Нацполіції вкотре прийшли з обшуком до комунального підприємства “Київтеплоенерго” у справі щодо технічного переоснащення заводу “Енергія”. У КП нагадали, що обшуки на підприємстві проводили рівно рік тому — у вересні 2023-го. Тоді поліцейським надали усі необхідні документи. 

“Наразі правоохоронці хочуть віднайти 18 видів різних документів, які раніше їм уже були надані для проведення об’єктивного розслідування. Крім того, представники Дарницького управління Нацполіції хочуть вилучити оригінали проєктної документації надважливого для Києва екологічного об’єкта. Результатом його будівництва має стати п’ятикратне підвищення екологічності роботи сміттєспалювального заводу, що приведе його роботу до стандартів Європейського Союзу. Вилучення проєктної документації провокує зупинку будівельних робіт та поставить під загрозу реалізацію всього проєкту”, — зазначають у КП.

Також додають, що напередодні опалювального сезону на заводі “Енергія” проводиться щорічний плановий ремонт. Взимку від його роботи залежить опалення цілих мікрорайонів Дарницького району. 

“Тому такі дії правоохоронців можна вважати цілеспрямованим політичним тиском, що може призвести до зриву опалювального сезону більше ніж для 300 житлових будинків”, — скаржаться у “Київтеплоенерго”.

У КП повідомили, що дії правоохоронних органів вже спричиняли негативні наслідки для роботи об’єктів критичної інфраструктури міста та навіть зриву важливих закупівель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві знищують історичні будівлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини