Головна Новини Регіони Київ Радник президента одного зі столичних університетів вимагав хабар: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Радник президента одного зі столичних університетів вимагав хабар: подробиці

Посадовець вимагав 74 тис. грн

сьогодні, 17:22
Поділіться публікацією:

Іноземці намагалися в'їхати в Україну під приводом вступу до навчального закладу. Посадовець в одному з ВНЗ запропонував іноземцям “розв'язати” проблему, за що й отримав підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Радник президента одного зі столичних університетів вимагав хабар: подробиці

Радник президента одного в університетів Києва. Фото Київської міської прокуратури

Співробітник університету обіцяв допомогти із запрошенням на навчання двом громадянам Пакистану за 74 тис. грн. Підозру оголосили посадовцю, який працює на посаді радника президента з міжнародних зв'язків, одного з університетів Києва, за фактом одержання неправомірної вигоди за надання документів із навчального закладу, які стануть підставою для в'їзду двох громадян Пакистану до України (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

Слідство встановило, що іноземці через посередника з’ясовували яким чином отримати від університету запрошення, яке б і стало підставою для законного в'їзду в Україну. “Підозрюваний, який обіймає посаду радника президента з міжнародних зв'язків одного з університетів Києва, пообіцяв допомогти із таким запрошенням за 74 тисячі гривень. Втім, домовитись йому вдалось не у своєму навчальному закладі, а в іншому”, — розповіли у прокуратурі.

Іноземцям обіцяли допомогти влаштувати їх до навчального закладу, що дасть їм змогу безперешкодно перетинати кордон України. При цьому фактично відвідувати навчальний заклад та складати підсумкові іспити не було потрібно. 

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Радник президента одного зі столичних університетів вимагав хабар: подробиці - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовця “Енергоатому” спіймали на хабарі. За що він отримав неправомірну вигоду, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини