Головна Новини Регіони Київ Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО)

За комплекти вуличного освітлення у Києві переплатили понад 600 тис. грн

сьогодні, 14:49
Поділіться публікацією:

Керівнику товариства у Києві повідомили про підозру. За даними Київської міської прокуратури, він продав системи вуличного освітлення фірмі дружини, щоб вона встановила їх на Троєщині за ціною, у 5 разів дорожче ринкової, повідомляє портал “Коментарі”.

Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО)

Фото Нацполіції

“Повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб керівнику організації, що продавала обладнання для освітлення скверу підрядній компанії, яка займалась встановленням ліхтарів у сквері на Троєщині. (ч. 4 ст. 191 КК України)”, — повідомили у міській прокуратурі.

Щодо подробиць схеми, реалізованої у столиці, у прокуратурі нагадали, що КО “Київзеленбуд” та приватна фірма уклали договір на проведення капітального ремонту скверу на перетині вул. Закревського та вул. Милославської у Деснянському районі столиці. У ході проведення ремонтних робіт планувалось встановлення у сквері 14 комплектів автономного вуличного освітлення на сонячних батареях. Вартість одного такого комплекту, згідно з кошторисною документацією, складала 56 000 грн.

“В ході досудового розслідування встановлено, що ринкова вартість комплекту освітлення, якими обладнали сквер, на момент виконання робіт, була у п’ять разів нижчою. Щоб обґрунтувати завищену ціну, керівниця підрядної організації придбала ці ліхтарі в іншого товариства, де директором є її чоловік”, — пояснили у прокуратурі.

Так, через завищену вартість обладнання було переплачено понад 630 тис. грн.

Сума матеріальних збитків підтверджена результатами судової товарознавчої, а також економічної експертиз.

“Нагадаємо, в рамках цього кримінального провадження вже було повідомлено про підозру колишньому керівнику структурного підрозділу КО "Київзеленбуд" у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) та директорці підрядної організації у пособництві у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України)”, — зазначили у прокуратурі.

Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО) - фото 2
Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО) - фото 3
Подружжя у Києві привласнило кошти на ремонті скверу: у схемі фігурує “Київзеленбуд” (ФОТО) - фото 4

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Одесі лікарі організували “бізнес” на ухилянтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини