Головна Новини Регіони Київ Підприємець у Київській області “заробив” на ремонті укриття: скільки коштів привласнив
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємець у Київській області “заробив” на ремонті укриття: скільки коштів привласнив

Підприємець штучно збільшив об’єми проведених робіт та вказавши роботи, які не проводилися

сьогодні, 16:45
Поділіться публікацією:

У Київській області підприємець привласнив кошти на ремонті підвального приміщення та облаштуванні укриття. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Підприємець у Київській області “заробив” на ремонті укриття: скільки коштів привласнив

Ілюстративне фото

“За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Фастівської окружної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру у заволодінні в умовах воєнного стану шляхом зловживання службовим становищем бюджетними коштами Глевахівської селищної ради Київської області, а також у складанні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)”, — повідомили у прокуратурі. 

За результатами розслідування з'ясували, що відділ освіти Глевахівської селищної ради Київської області у жовтні 2022 року підписало угоду з директором одного із підприємств. Договір підписали на виконання поточного ремонту підвального приміщення закладу дошкільної освіти. Там потрібно було облаштувати укриття.

Під час проведення ремонтних робіт підприємець вирішив привласнити бюджетні кошти, які були призначені на облаштування укриття. Для цього вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, штучно збільшивши об’єми проведених робіт та вказавши роботи, які не проводилися.

Дії підозрюваного завдали збитків територіальній громаді на загальну суму понад 300 тис грн.

Розслідування у справі триває — прокуратура проводить заходи, які допоможуть надати оцінку діям інших осіб, які залучалися до проведення вказаних ремонтних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сталося з будівництвом фортифікацій в Чернігівській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини