Головна Новини Регіони Київ Пенсіонера у Києві ошукали на 3000 доларів за класичною схемою: чи вдалося повернути гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсіонера у Києві ошукали на 3000 доларів за класичною схемою: чи вдалося повернути гроші

Спритний “кур'єр” ошукав і пенсіонера і замовника

сьогодні, 13:10
Поділіться публікацією:

У Києві викрили зловмисника, який ошукав пенсіонера за класичною схемою “ваш знайомий потрапив у ДТП”. Чоловік назвався “помічником слідчого” та забрав у пенсіонера 3000 доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Пенсіонера у Києві ошукали на 3000 доларів за класичною схемою: чи вдалося повернути гроші

Ошукали пенсіонера. Фото Київської міської прокуратури

“Оболонською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 40-річного чоловіка, який ошукав пенсіонера (ч.  2 ст.  190 КК України)”, — повідомили у прокуратурі.

Щодо обставин злочину, то у прокуратурі розповіли, що 77-річному чоловіку зателефонували та повідомили нібито його близька знайома скоїла ДТП. Щоб закрити кримінальне провадження терміново потрібні були гроші. Пенсіонеру повідомили, що за грошима додому до пенсіонера прийде “помічник слідчого”, якому треба передати 3000 доларів США.

Пенсіонер, не зорієнтувавшись у справі, віддав незнайомцю усі свої заощадження. Однак пізніше зателефонував знайомій і зрозумів, що став жертвою шахраїв. Чоловік  звернувся до поліції.

Псевдопомічника слідчого знайшли та вилучили у нього 82 тис. гривень, які повернули потерпілому. Частину грошей зловмисник вже витратив.

“Згодом зловмисник розповів, що шукав підробіток в Телеграм-каналах, де йому запропонували як кур’єру з’їздити забрати гроші та документи за вказаною адресою. “Кур’єрські послуги” підозрюваного коштували 40% від суми, яку він забере. Втім “кур’єр” перекинув на банківську картку замовника послуг лише 5 тис. грн з отриманих від пенсіонера 3 тисяч доларів”, — розповіли у прокуратурі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що банкіри вивели з України понад 608 млн грн банку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини