Головна Новини Регіони Київ Нещасний випадок на виробництві: на столичному підприємстві покалічився працівник
commentss НОВИНИ Всі новини

Нещасний випадок на виробництві: на столичному підприємстві покалічився працівник

Хто відповідатиме за каліцтво працівника на виробництві

сьогодні, 17:22
Поділіться публікацією:

У Києві на підприємстві покалічився працівник — він втратив кисть. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Нещасний випадок на виробництві: на столичному підприємстві покалічився працівник

Травма на виробництві. Фото Київської міської прокуратури

До суду направили обвинувальний акт відносно 35-річного директора одного з товариств, що працювало у столиці. Його обвинувачують у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі травми у працівника (ч. 2 ст. 272 КК України).

У ході досудового розслідування було встановлено, що на виробництві матраців робітник в чесальному цеху виконував чистку на працюючих механізмах чесальної машини. Під час проведення роботи сталася виробнича травма — під час чищенням машини чоловік почав терти щіткою вали на працюючому механізмі та в якийсь момент вал чесальної машини зачепив щітку та затягнув її разом з правою рукою потерпілого між валами, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження. Машина відрізала чоловіку частину кисті.

“Встановлено, що керівник виробництва належним чином не здійснював контроль за додержанням працівниками правил поводження з устаткуванням, що і призвело до травмування робітника”, — повідомили у прокуратурі.

За вчинене порушення директору підприємства загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична поліція викрила корупційну схему на закупівлі ліків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини