Головна Новини Регіони Київ На укриття для школи у Києві планували витратити понад 300 млн грн: чому скасували тендер
commentss НОВИНИ Всі новини

На укриття для школи у Києві планували витратити понад 300 млн грн: чому скасували тендер

Які порушення виявили детективи БЕБ у тендері на будівництво укриття для школи

26 вересня 2024, 16:49
Поділіться публікацією:

У Києві провели тендер на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для школи. Вартість тендеру становила 331 млн грн. Однак у Бюро економічної безпеки запідозрили порушення, а в ході розслідування викрили певні проблеми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ. 

На укриття для школи у Києві планували витратити понад 300 млн грн: чому скасували тендер

“Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві під час моніторингу публічних закупівель виявили порушення у тендері вартістю понад 331 млн грн”, — йдеться у повідомленні БЕБ.

В Бюро зазначили, що закупівлю оголосило одне з управлінь освіти районної державної адміністрації у місті Києві. Виявлені в ході аналізу порушення, стосувалися учасника закупівлі.

“Зокрема, підприємство, пропозиція якого перебувала на розгляді у замовника, не підтвердило необхідну кількість спеціалістів відповідної кваліфікації для виконання зазначених робіт. Також встановлено, що компанія вказала завищену вартість окремих будівельних матеріалів у порівнянні з ринковими цінами”, — повідомили в БЕБ.

Аналітики Бюро повідомили замовника про виявлені порушення і в результаті управління освіти скасувало процедуру проведення закупівлі.

Портал “Коментарі” з'ясував, що тендер на будівництво вказаної споруди оголосило управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Планувалось будівництво укриття гімназії № 191 ім. П. Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов м. Києва на земельній ділянці за адресою: вул. Миколайчука Івана, 9-А у Дніпровському районі м. Києва. 

Учасники подали наступні пропозиції

На укриття для школи у Києві планували витратити понад 300 млн грн: чому скасували тендер - фото 2

Ймовірним переможцем було ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ" #39894111 — саме ця компанія за результатами торгів очікувала рішення.

На укриття для школи у Києві планували витратити понад 300 млн грн: чому скасували тендер - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємець у Київській області “заробив” на ремонті укриття.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини