Головна Новини Регіони Київ На Київщині викрили схему ухилення від мобілізації: відстрочку отримати понад 50 чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

На Київщині викрили схему ухилення від мобілізації: відстрочку отримати понад 50 чоловіків

Чоловіки платили за “зарахування” до аспірантури від 5 до 10 тис. доларів

сьогодні, 18:16
Поділіться публікацією:

Працівники навчального закладу в Київській області допомагали військовозобов’язаним уникати мобілізації. Зловмисникам повідомили про підозру. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

На Київщині викрили схему ухилення від мобілізації: відстрочку отримати понад 50 чоловіків

Фото Київської обласної прокуратури

Про підозру повідомили трьом працівникам приватного навчального закладу. Їм інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Слідство встановило, що заступник директора навчального закладу разом зі своїми співробітниками з січня 2024 року допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Вони оформлювали чоловіків нібито на навчання в аспірантуру. Такі “послуги” коштували їм від 5 до 10 тис. доларів США. Правоохоронці зафіксували понад 50 таких фактів.

У підозрюваних провели обшуки, під час яких виявили та вилучили  посвідчення аспірантів, списки військовозобов’язаних, а також записи про суми отриманих грошових коштів.

Правоохоронці затримали підозрюваних в порядку ст. 208 КПК України.

Організатору схеми суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави, ще двом підозрюваним – домашній арешт.

На Київщині викрили схему ухилення від мобілізації: відстрочку отримати понад 50 чоловіків - фото 2

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних дозволів, заборонено перетинати державний кордон. Однак, чоловіки знаходять легальні способи виїхати за кордон, однак потім не повертаються. Дізнатися детальніше про проблеми можна за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини