Головна Новини Регіони Київ Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн

Яку схему запропонували посадовці у Києві голові громадської організації

сьогодні, 14:34
Поділіться публікацією:

У Києві викрили чергову корупційну схему — посадовці ДП “Київприлад” вимагали хабар за оренду приміщення. Пропонували оренду без офіційного договору натомість з чималою сплатою безпосередньо посадовцям. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури

Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн

Фото Київської міської прокуратури

Директора ДП “Київприлад”, його помічника та радника затримали під час отримання майже 150 тис. гривень за неофіційну “оренду” приміщення.

У ході досудового розслідування було встановлено, що голова громадської організації шукав під оренду приміщення. А представник ДП “Київприлад” запропонував “вигідну” схему — щомісячно платити по майже 50 тис. гривень керівництву підприємства. При цьому не укладати офіційний договір оренди, а оформити договір зберігання майна.

“Так, щомісячно громадська організація повинна була платити 6 тисяч гривень згідно з договором про зберігання майна і ще майже 50 тисяч керівництву держпідприємства. Згідно з матеріалами слідства, за три місяці фіктивної оренди фігуранти вимагали майже 150 000 грн неправомірної вигоди для себе. Ціну встановили із розрахунку по 100 гривень за один квадратний метр”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Оглянувши приміщення та підписавши відповідний договір посадовці отримали гроші і були затримані у порядку ст. 208 КК України.

Директор ДП "Виробниче об’єднання "Київприлад", його радник та помічник отримали підозру за фактом отримання неправомірної вигоди за здачу в оренду майна, без укладання офіційного договору оренди, в обхід законної процедури (ч. 3 ст. 368 КК України).

“Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою раднику директора ДП, цілодобовий арешт домашній арешт — директору ДП та його помічнику”, — повідомили у прокуратурі.

За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн - фото 2
Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн - фото 3
Корупція набирає обертів: посадовці “Київприладу” підзаробили 150 тис. грн - фото 4

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Києві чоловік розгромив приймальню Мінсоцполітики. Причина цікава. Деталі за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини