Головна Новини Регіони Київ Киянин став на бік окупантів та шпигував у столиці: яке покарання визначив суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Киянин став на бік окупантів та шпигував у столиці: яке покарання визначив суд

Яке покарання суд призначив чоловіку, який шпигував у Києві

18 вересня 2024, 13:19
Поділіться публікацією:

Російського агента, який шпигував на оборонному заводі Києва, суд засудив до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Киянин став на бік окупантів та шпигував у столиці: яке покарання визначив суд

Ілюстративне фото

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 50-річний місцевий житель, який працював на воєнну розвідку РФ. Щоб виконувати завдання ворога, він влаштувався до одного зі столичних заводів, який виконував державні оборонні замовлення.

За даними СБУ зрадник також відстежував наслідки повітряних ударів російських військ по території регіону та повідомляв відповідну інформацію російському куратору. Пособника окупантів викрили та затримали у Києві на початку лютого 2023 року.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування встановило, що киянин попав в поле зору російських кураторів через своїх знайомих з Росії, з якими підтримував контакт.

“Щоб отримати інформацію про наслідки ворожих "прильотів", фігурант їздив по місту і приховано фотографував пошкоджені будівлі столиці з прив’язкою до місцевості. Отримані розвіддані він месенджером пересилав російському куратору, який далі “звітував” до головного управління генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ)”, — повідомили в СБУ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що диверсійну групу викрили на Буковині. Вони виконували замовлення російських кураторів.

Чоловіки погодилися на “легкий” заробіток, який пропонували російські куратори. Зловмисники отримували інструкції через соціальні мережі та влаштовували підпали релейних шаф на залізниці у Чернівцях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини