Головна Новини Регіони Київ Названо причину погіршення якості повітря у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо причину погіршення якості повітря у Києві

Горіння торф'яників та осінні перепади температур спричинили погіршення якості повітря в Києві.

сьогодні, 12:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 вересня у Києві зафіксували сильне забруднення повітря, яке за даними ресурсу IQair перевищило показники у всіх інших містах світу. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів повідомило причину забруднення повітря у Києві.

Названо причину погіршення якості повітря у Києві

Брудне повітря у Києві. Фото з відкритих джерел

Міндовкілля опублікувало заяву, у якій причиною погіршення якості повітря у Києві вказало горіння торф'яників, інших екосистем та осінні перепади температур.

"Станом на 10:00 у повітрі м. Києва та його околицях фіксується значне перевищення дрібнодисперсних частинок (пил, сажа, дим). Причина — горіння торф'яників,  основним викидом яких є тонкодисперсні частки (PM2.5 та PM10), які є компонентами диму", — йдеться в заяві.

Як пояснили у Міндовкіллі, щороку восени жителі Києва стикаються з погіршенням якості повітря через природне явище – температурну інверсію. Цей процес виникає через перепади денної та нічної температур. Тепле повітря, яке утримується в нижніх шарах атмосфери, разом із високою вологістю, створює умови для накопичення шкідливих речовин, які не розсіюються. Це призводить до туманів, значного забруднення повітря, що утворює смог у Києві.

У зв'язку з цим міністерство радить жителям Києва в осінній період зменшити час перебування на вулиці; уникати фізичних навантажень на свіжому повітрі; тримати вікна та двері зачиненими; не провітрювати приміщення; по можливості використовувати кондиціонери або очищувачі повітря; регулярно проводити вологе прибирання; а також збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на добу.

Особливу увагу на ці поради мають звернути люди із хворобами дихальної та серцево-судинної систем. 

Також Міндовкілля вказало, що стан повітря та радіаційний фон можна відстежувати в режимі реального часу на ресурсі "Екозагроза". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у трьох великих містах України погіршився стан якості повітря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини