Головна Новини Регіони Київ Чи витримає мобільний зв'язок у Києві зимові блекаути: відповідь КМДА
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи витримає мобільний зв'язок у Києві зимові блекаути: відповідь КМДА

Забезпечення безперебійного звʼязку під час відключень електроенергії: які заходи вживають у столиці

сьогодні, 12:47
Поділіться публікацією:

У Києві активно працюють над тим, щоб навіть під час відключень електроенергії мобільний зв'язок залишався стабільним. Під час брифінгу в Медіацентрі Україна заступник голови КМДА Петро Пантелеєв поділився, що міська влада спільно з мобільними операторами вживає заходів для підтримки безперебійного GSM-зв'язку.

Чи витримає мобільний зв'язок у Києві зимові блекаути: відповідь КМДА

Київ готується до зими: стабільний GSM-звʼязок навіть без світла

Пантелеєв пояснив, що всі три головні оператори мобільного зв'язку в Києві провели роботу зі встановлення генераторів та акумуляторів на базових станціях. Це дає змогу підтримувати мобільний зв'язок навіть тоді, коли відбуваються відключення світла.

Однак інтернет-зв'язок залишається вразливим: коли в людей зникає світло, вони перемикаються на мобільний інтернет, що може призводити до перевантаження мережі. 

“Якщо казати про інтернет-звʼязок, то коли йде знеструмлення, люди втрачають інтернет вдома, всі користуються мобільним інтернетом, і він теж перевантажується, і ми це розуміємо. Тому завдання для кожного оператора це те, щоб у на безперебійний був GSM-звʼязок по місту під час відключень, і ті резервні елементи живлення, які встановлені, щоб вони працювали, щоб підвозили своєчасно пальне, перенаправляли, обслуговували, і щоб ми не втрачали звʼязок, принаймні GSM”, – зазначив Петро Пантелеєв. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — У 2025 році мобільний зв'язок в Україні може подорожчати на 50%, і це не просто прогноз, а серйозний виклик, з яким зіштовхнуться як оператори, так і споживачі. "Коментарі" спробували розібратися, чому відбувається таке суттєве зростання тарифів і що це означає для українських користувачів мобільних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини