Головна Новини Регіони Харків Житло для мешканців Харківщини придбають за бюджетні кошти: хто перший у списку
commentss НОВИНИ Всі новини

Житло для мешканців Харківщини придбають за бюджетні кошти: хто перший у списку

Харківська ОВА спрямує понад 11 мільйонів гривень держсубвенції на придбання житла для особливих родин

сьогодні, 08:45
Поділіться публікацією:

Регіональна комісія ухвалила рішення щодо пропозицій до розподілу коштів державної субвенції для покращення умов життя дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, інформує портал "Коментарі".

Житло для мешканців Харківщини придбають за бюджетні кошти: хто перший у списку

Ілюстративне фото

"Продовжуємо працювати над розбудовою та підтримкою сімейних форм виховання на Харківщині та покращенням умов життя дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрему увагу приділяємо створенню умов для повернення родин ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу), які перебувають за межами Харківської області. Це питання перебуває на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. У ході сьогоднішнього засідання розглянули пропозиції щодо розподілу субвенції з державного бюджету у розмірі 12,6 мільйона гривень. Кошти будуть спрямовані на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, які втратили свої оселі через військову агресію рф", — зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Члени регіональної комісії розглянули клопотання Куп'янської та Чугуївської  районних військових адміністрацій про забезпечення житлом двох  ДБСТ, що функціонували на території громад цих районів. Через бойові дії та зруйновані оселі сім'ї змушені були переїхати до інших регіонів.

За попереднім погодженням родин, забезпечено відповідне інформування Люботинської міської ради та Височанської селищної ради щодо розгляду даного питання на засіданнях місцевих комісій.

Розглянувши всі звернення та клопотання, регіональна комісія ухвалила рішення щодо пропозицій до розподілу коштів державної субвенції в сумі 11,26 мільйона гривень. З цієї суми 5,64 мільйона гривень буде призначено на придбання житла для ДБСТ з Вовчанська на території Височанської громади, а 5,62 мільйона гривень — для ДБСТ з Куп'янського району на території Люботинської громади. Нерозподілений залишок субвенції складає 1,42 мільйона гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини