Головна Новини Регіони Харків Згоріло ціле селище та люди живцем: більше тисячі будинків знищено через лісову пожежу на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Згоріло ціле селище та люди живцем: більше тисячі будинків знищено через лісову пожежу на Харківщині

Четверо людей згоріли живцем на Харківщині

сьогодні, 13:49
Поділіться публікацією:

Двоє жінок-переселенок, ще одна місцева та один чоловік. Вони просто не встигли втекти — полум'я розповсюджувалося шаленими темпами. Про наслідки масштабної пожежі на Харківщині, яка забрала життя людей, повідомив начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов.

Згоріло ціле селище та люди живцем: більше тисячі будинків знищено через лісову пожежу на Харківщині

Згоріле селище. Фото: Сергій Болвінов

"Вогонь знову прийшов з Донеччини — з боку села Рубці перекинувся на Борівське лісництво. Верхова пожежа охопила ландшафтний парк “Червонооскільський”, а далі почала наближатися до села Піски-Радьківські. Саме в цій місцевості,  на території одного з благодійних фондів і загинули люди, ще двоє отримали опіки", – повідомив головний слідчий області.

Також в лісі та поблизу нього згоріло близько 1100 дерев'яних будинків, шістдесят людей евакуйовані.

"Розслідуємо цю справу та невдовзі встановимо причину пожежі. Не виключено, що ліс на Донеччині зайнявся через російські обстріли", – написав Болвінов.

Як розповів Суспільному голова Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний, згоріла самовільна забудова на території лісу поблизу села Піски-Радьківські. Загиблі проживали в цих будинках, які були зведені самовільно. 

Нині в громаді триває гасіння пожежі, загрози розповсюдження вогню на Піски-Радьківські немає.

Згоріло ціле селище та люди живцем: більше тисячі будинків знищено через лісову пожежу на Харківщині - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У згоріле село на Харківщині повертаються люди: що там відбувається

Масштабна пожежа, яка вирувала на Харківщині та Донеччині з початку вересня, знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова у селі Студенок Оскільської громади Ізюмщини. Знищено 1620 гектарів лісового масиву.  Про це журналістам повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі

"Нами було прийнято рішення Ради оборони щодо категорії надзвичайної ситуації по цьому випадку. Причини – це військові дії. І далі, вже наші адміністративні рішення ми маємо прийняти, щоб люди мали змогу подаватися на отримання компенсації за пошкоджене майно по єВідновленню", – зазначив очільник області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини