Головна Новини Регіони Харків За повернення евакуйованих дітей додому судитимуть їхніх батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

За повернення евакуйованих дітей додому судитимуть їхніх батьків

Батьків будуть позбавляти батьківських прав

сьогодні, 15:27
Поділіться публікацією:

До суду передали першу справу щодо позбавлення батьківських прав за те, що повернули евакуйованих дітей до Вовчанської громади. Про це в етері "Суспільне. Студія" розповів керівник військової адміністрації Вовчанська Тамаз Гамбарашвілі.

За повернення евакуйованих дітей додому судитимуть їхніх батьків

Іллюстративне фото

"У першу чергу, поліція виписує на батьків адмінштраф. На цьому, як кажуть, інформаційна робота закінчується, бо після сплати штрафу люди евакуюються та більше не повертаються. Були інші причини і наслідки — одна справа у нас вже передана до суду, щодо позбавлення батьківських прав", — сказав Гамбарашвілі.

У Вовчанській громаді триває обов'язкова евакуація жителів та успішно завершили примусову евакуацію всіх дітей, зазначив керівник МВА

"Важливо евакуюватися, бо це безпекова ситуація: діти не мають права перебувати на території громади. Дорослі мають право вирішувати, залишатися їм чи ні, але ми як органи влади, маємо зберегти дітей. Безпека і життя дітей — понад усе".

27 вересня у поліції Харківщини повідомили, що з громади вивезли останніх п'ятьох дітей.

Також за даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, 178 дітей з родинами були евакуйовані з 9 по 25 вересня з окремих населених пунктів Куп‘янського району. Ще залишається евакуювати 91 дитину з родинами із трьох громад району.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Через безпекову ситуацію з деяких населених пунктів Харківщини та Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей з їхніми родинами. Такі рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, повідомляють в Мінреінтеграції.

Так, схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області. Для здійснення евакуації з Харківщини буде розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації.

Також йдеться про три населені пункти Волноваського району Донецької області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини