Головна Новини Регіони Харків Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки

Машини для розмінування допомагають зберегти життя саперам

20 жовтня 2024, 16:28
Поділіться публікацією:

Піротехніки ДСНС щодня працюють над розмінуванням полів деокупованої Харківщини, використовуючи спеціальні машини механізованого розмінування PT-300 та DOK-ING MV-10 від міжнародних партнерів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки

Розмінування Харківської області. Фото: ДСНС Харківщини

Ці машини дозволяють швидко і безпечно очищати великі площі від мін та інших вибухонебезпечних предметів. Завдяки потужним металевим валам і ланцюгам, вони руйнують міни на поверхні та під землею, зводячи ризик для життя людей до мінімуму. Праця піротехніків є надзвичайно важливою для безпеки сільського господарства та відновлення економіки, адже вони повертають українські землі для безпечного використання.

"Сапери ДСНС застерігають громадян бути пильними під час господарювання в полях та на присадибних ділянках, у разі виявлення підозрілого предмета звертайтеся до фахівців ДСНС за номером 101", – зазначають рятувальники.

Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки - фото 2
Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки - фото 3
Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки - фото 4
Як «повертають життя» на Харківщину за допомогою спеціальної техніки - фото 5

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Херсонщині пролунав потужний вибух: є поранені

В Антонівці на Херсонщині двоє людей постраждали через детонацію російської вибухівки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Херсонської ОВА. Поблизу зупинки громадського транспорту місцева жителька підняла із землі вибухонебезпечний предмет, який здетонував.

Внаслідок цього 59-річна жінка дістала вибухову травму, ампутацію кисті та стопи, множинні уламкові поранення ніг. Її стан – тяжкий. Також 61-річний чоловік дістав вибухову травму і уламкове поранення спини. “Швидка” доставила обох потерпілих до лікарні для надання меддопомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини