Головна Новини Регіони Харків Влада Харкова активно оформляє кредити: як планують витратити кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Харкова активно оформляє кредити: як планують витратити кошти

На які програми планують витратити кредитні кошти

21 жовтня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Харківська міська влада планує отримати гранти та оформити кредити, частина коштів з яких піде на фінансування комунальних підприємств. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Влада Харкова активно оформляє кредити: як планують витратити кошти

Ілюстративне фото

“Депутати Харківської міської ради сьогодні, 21 жовтня, на позачерговій сесії ухвалили рішення про умови залучення інвестиційного гранта в розмірі 10 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку”, — йдеться у повідомленні.

У Департаменті розвитку муніципального менеджменту зазначили, що це рішення дозволить частково компенсувати тимчасові втрати доходу через збройну агресію РФ комунальним підприємствам міста та забезпечити безперебійне надання послуг населенню. Фінансову підтримку отримають КП “Харківський метрополітен”, КП “Тролейбусне депо №2”, КП “Салтівське трамвайне депо” і КП “Харківські теплові мережі”. 

Також депутати затвердили рішення про здійснення місцевого запозичення у розмірі 25 млн євро до бюджету Харківської міської територіальної громади у 2024 році. Так, комунальні підприємства отримають фінансову підтримку для забезпечення їх функціонування, а КП "Тролейбусне депо №2" — допомогу на погашення кредиту, наданого раніше ЄБРР.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міської територіальної громади на 2024 рік.

У Департаменті бюджету і фінансів, це обумовлено внесенням до видаткової частини бюджету коштів запозичення на фінансування поточних видатків у частині підтримки комунальних підприємств, а також наданням Харкову міжбюджетних трансфертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини