Головна Новини Регіони Харків У Харкові та області готуються до тривалих відключень світла
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкові та області готуються до тривалих відключень світла

На Харківщині продовжується підготовка до зими та можливих тривалих відключень електроенергії

сьогодні, 08:17
Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко разом із начальником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим провели робочу зустріч щодо підготовки Харківської області до зимового сезону. Серед учасників були представники парламенту, Сил оборони, поліції, рятувальних служб та енергетики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА та Ігоря Клименка.

У Харкові та області готуються до тривалих відключень світла

Олег Синєгубов і Ігор Клименко. Фото: МВС України

Серед пріоритетних завдань, які обговорювалися під час наради, – функціонування пунктів незламності, забезпечення медичних та соціальних установ резервними джерелами електропостачання, а також організація евакуації населення.

"Ворог збільшує інтенсивність ударів по регіону, використовуючи в абсолютній більшості КАБи: з початку року зафіксовано понад 3700 обстрілів КАБами, у 2023 році таких було трохи більше 100.

Більшість вражених цілей — енергетична та цивільна інфраструктура. Багато вже зроблено місцевою владою та підрозділами системи МВС з урахуванням минулорічного досвіду", — зазначив Ігор Клименко.

Зокрема, ДСНС спільно з ОВА встановили більше 20 мобільних газових котелень, забезпечивши альтернативним джерелом тепла мешканців багатоповерхівок.

Міністр внутрішніх справ України затвердив плани щодо посиленого патрулювання поліції, нацгвардійців, а також збільшення груп реагування ДСНС.

"Передбачено додаткові резерви особового складу та техніки, які за потреби будуть залучені з інших регіонів. У самому Харкові на критичних перехрестях працюватимуть регулювальники патрульної поліції в разі відключення світлофорів. Завчасно підготували алгоритми дій у різних ситуаціях", — повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові та області готуються до тривалих відключень світла - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини