Головна Новини Регіони Харків У Харкові переплатять на ремонті покрівлі Політеху
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкові переплатять на ремонті покрівлі Політеху

Ціни на які будівельні матеріали завищили

сьогодні, 16:18
Поділіться публікацією:

У Харкові значні руйнування соціальних та житлових об'єктів внаслідок російської збройної агресії. Повсякчас оголошують тендери на розробку проєктів та ремонтні роботи з ліквідації наслідків ворожих ударів. Національний технічний університет “Харківський Політехнічний Інститут” обрав компанію, яка буде ремонтувати покрівлю одного з корпусів. Переможця обирали на аукціоні, провівши відповідний тендер. Однак ціні у кошторисі завищені, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

У Харкові переплатять на ремонті покрівлі Політеху

Харківський Політех. Фото з відкритих джерел

Так, Національний технічний університет “Харківський Політехнічний Інститут” уклав угоду з ТОВ “Ремсервіс-М” щодо ремонту покрівлі одного з корпусів вартістю 750 000 гривень. Йдеться про капітальний ремонт покрівлі адміністративної будівлі НТНЦ НТУ “ХПІ”.

“Ціна на наплавлюваний руберойд нижнього шару у кошторисі становить 290 гривень за метр, а верхнього – 336 грн за метр. У каталозі “Епіцентру” не вдалось знайти жодного матеріалу з подібними цінами. Але є кілька пропозицій з удвічі меншою вартістю”, — йдеться у повідомленні ХАЦ.

У півтора раза у кошторисі завищена ціна на цемент М 400. Якщо в Харкові вроздріб можна придбати мішок цементу по 5-5,5 грн за кілограм, то в університетському кошторисі він коштує 8 грн за кілограм.

У ХАЦ уточнили, що засновниками ТОВ “Ремсервіс-М” є Олена та Віктор Малінка. Угоду з боку університету підписав проректор Магомедємін Гасанов.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки витратять на ремонт мосту у Харкові та які роботи планують провести. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини