Головна Новини Регіони Харків У Харківській прокуратурі повідомили, які пенсії отримують керівник та його заступники
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харківській прокуратурі повідомили, які пенсії отримують керівник та його заступники

Головний прокурор Харківщини Олександр Фільчаков та його заступники отримують пенсію за вислугою років

сьогодні, 15:53 comments1373
Поділіться публікацією:

У керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова та його заступників немає інвалідностей будь-яких груп. Вони отримують пенсію за вислугою років. Про це у коментарі журналістам Суспільного розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформує портал "Коментарі".

У Харківській прокуратурі повідомили, які пенсії отримують керівник та його заступники

Олександр Фільчаков. Фото з відкритих джерел

Згідно з декларацією керівника облпрокуратури Фільчакова, його пенсія у 2023 році становила 823 тисячі 71 гривню.

За словами Дмитра Чубенка, в усіх областях України за наказом генпрокурора Андрія Костіна ініціювали службове розслідування та збір інформації щодо наявності інвалідностей у прокурорів усіх рівнів.

"На підрахунок точних цифр та встановлення підстав отримання інвалідностей потрібен ще деякий час, оскільки в органах прокуратури Харківської області працює 471 прокурор. Збір такого масиву інформації пов'язаний із запитами до різних установ та перевірки наданої інформації", — сказав Дмитро Чубенко.

З його слів, на початку наступного тижня зібрану Харківською облпрокуратурою інформацію передадуть Офісу генерального прокурора України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ЗМІ: Понад 200 прокурорів обласних прокуратур отримують пенсії

Скандал із працівниками прокуратури, які отримують пенсії, набирає обертів. ЗМІ оприлюднено рейтинг керівників обласних прокуратур із найвищими пенсіями.

Після публікації інформації про прокурорів-пенсіонерів з Хмельницької прокуратури Цензор.НЕТ вирішив проаналізувати декларації інших працівників обласних прокуратур у різних регіонах України. На основі аналізу вдалося скласти перелік із 15 керівників обласних прокуратур, які отримують найбільшу пенсію:

Відкриває рейтинг Станіслав Муратов (43 роки) – заступник керівника Харківської прокуратури, який за 2023 рік отримав 1 152 155 грн пенсії. Вперше пенсію він вказав у своїй декларації за 2020 рік.

Дещо поступається йому також заступник керівника прокуратури Харківщини Андрій Кравченко (39 років). У 2023 році він отримав 1 015 225 грн пенсії. Вперше пенсія з’явилася у декларації Кравченка у 2021 році.

Трійку замикає керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков (45 років). У 2023 році він задекларував 823 071 грн пенсії. Згідно з декларацією, почав отримувати він її у 2020 році.

Інші деталі – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини