Головна Новини Регіони Харків Термінову евакуацію оголосили в Харківській області: де ввели примусовий виїзд
commentss НОВИНИ Всі новини

Термінову евакуацію оголосили в Харківській області: де ввели примусовий виїзд

Евакуювати мешканців потрібно у найкоротші терміни

7 жовтня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

У Харківській області розширили територію примусової евакуації. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Термінову евакуацію оголосили в Харківській області: де ввели примусовий виїзд

Ілюстративне фото

Евакуацію населення оголосили в селах Ізюмське Ізюмського старостинського округу та Богуславка Богуславського старостинського округу Борівської селищної територіальної громади.

У Харківській ОВА зазначили, що відповідне розпорядження “Про проведення обов’язкової евакуації населення в окремих населених пунктах Борівської селищної територіальної громади Ізюмського району” підписали 7 жовтня 2024 року.

Евакуацію оголосили через постійні обстріли та безпекову ситуацію на території Борівської селищної громади. Повідомляється, що евакуювати мешканців потрібно у найкоротші терміни. 

“Старости округів, на території яких знаходяться вказані населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю місцевих мешканців. Водночас служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації з сім’ями з дітьми на території громади”, — зазначає начальник Борівської селищної військової адміністрації  Ізюмського району Харківської області Олександр Тертишний.

У Харківській ОВА запевнили, що усіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою. Кожному буде надана допомога в оформленні документів та інша допомога.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Харківській області бійці Третьої штурмової бригади відбили у ворога території. Дізнатися детальніше про успіх українських захисників можна за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини