Головна Новини Регіони Харків Ще одна область посилить евакуацію населення та надання гуманітарної допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна область посилить евакуацію населення та надання гуманітарної допомоги

На Харківщині обговорили посилення гуманітарної допомоги та евакуації населення

сьогодні, 07:43
Поділіться публікацією:

Про це йшлося в ході засідання Управління ООН з координації гуманітарних справ OCHA Ukraine за участі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, представників міжнародних благодійних фондів та локальних волонтерських організацій, інформує портал "Коментарі".

Ще одна область посилить евакуацію населення та надання гуманітарної допомоги

Ілюстративне фото

Учасники засідання обговорили нагальні питання щодо перебігу евакуаційних заходів у прифронтових та прикордонних населених пунктах Харківщини. Особливу увагу приділили сталому наданню гуманітарної та грошової допомоги, юридичного супроводу та психологічної підтримки евакуйованим особам на території транзитного пункту.

"Внаслідок ворожої збройної агресії у Харківській області плануємо евакуювати з прифронтових громад на Куп'янському та Борівському напрямках ще близько 9 тисяч жителів. Всі люди, які через збройну агресію ворога вимушено покидають свої домівки, потребують постійної гуманітарної допомоги, зокрема продуктових та гігієнічних наборів, грошової підтримки, юридичної підтримки та психологічного супроводу. Окреме важливе питання – належне облаштування місць компактного розташування евакуйованих осіб на території Харківської області з урахуванням потреб людей із маломобільних груп населення", – зазначив Євген Іванов.

Начальник Харківської ОВА закликав міжнародних партнерів та представників локальних громадських організацій і благодійних фондів до спільного посилення роботи в цьому напрямку.

Учасники зустрічі також приділили увагу питанням підготовки регіону до осінньо-зимового опалювального сезону, забезпечення громад Харківщини твердим паливом, утеплення будинків і забезпечення людей, які цього потребують, теплим одягом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині триває обов’язкова евакуація: куди вивозять людей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини