Головна Новини Регіони Харків На Харківщині через пожежі евакуюють людей: ситуація складна
commentss НОВИНИ Всі новини

На Харківщині через пожежі евакуюють людей: ситуація складна

В області палає понад 700 гектарів

сьогодні, 09:24
Поділіться публікацією:

У Ізюмському районі тривають масштабні лісові пожежі. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин", інформує портал "Коментарі".

На Харківщині через пожежі евакуюють людей: ситуація складна

Олег Синєгубов. Фото: скріншот телемарафону

Загальна площа, охоплена надзвичайною ситуацією, складає приблизно 719 гектарів. Для ліквідації наслідків та забезпечення безпеки було залучено близько 50 одиниць спеціальної техніки та 150 фахівців. В результаті оперативних дій вдалося евакуювати 2 дорослих та 5 неповнолітніх осіб з зони потенційної небезпеки. Завдяки злагодженим діям рятувальників та інших служб, людських жертв та постраждалих серед місцевого населення вдалося уникнути.

"Сьогодні працюємо на Ізюмщині. Ситуація біля Борової складна, попри постійні обстріли в громаді проживає понад 2000 людей. Ворогом зруйнована значна частина інфраструктури. Провели сьогодні нараду із місцевим керівництвом щодо опалювального сезону, гуманітарної допомоги та надання соціальних послуг населенню", — повідомив начальник Харківської ОВА.

Триває евакуація цивільного населення з прифронтових громад Куп’янського району.

"Загалом, з 29 населених пунктів трьох громад вже евакуйовано близько 68 родин з дітьми, забезпечивши їх переміщення у безпечні місця. Водночас, евакуаційні роботи продовжуються, адже маємо евакуювати ще 201 сімʼю", — наголосив Олег Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У трьох великих містах України погіршився стан повітря

У Києві, Харкові та Дніпрі якість повітря перевищує показники шкідливості. У КМДА рекомендували утриматися від провітрювання приміщення та обмежити тривале перебування на вулиці.

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, станом на 7:00 фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу). Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області, зазначили в місцевій владі. За інформацією оперативного чергового ГУ ДСНС Київської області, пожежі в екосистемі були зафіксовані у Вишгородському районі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини