Головна Новини Регіони Харків Любовний капкан: як ФСБ завербувала жінку-контрактницю на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Любовний капкан: як ФСБ завербувала жінку-контрактницю на Харківщині

СБУ викрила агентів ФСБ на Харківщині: двоє затриманих передавали координати українських позицій

сьогодні, 16:13
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України викрила двох осіб, які допомагали російським військам на Харківщині. Обидва затриманих передавали координати місць розташування українських підрозділів та укріплень, що дозволяло ворогу обстрілювати ці об'єкти.

Любовний капкан: як ФСБ завербувала жінку-контрактницю на Харківщині

Агентурна мережа на Харківщині: СБУ зірвала плани коригувальників російської артилерії

Однією з коригувальників виявилася 35-річна жінка, яка працювала за контрактом у військовій частині Харківської області. Представник ФСБ, що видавав себе за "звичайного" громадянина, вийшов на неї через Телеграм і запропонував близькі стосунки. Жінка, користуючись своїм службовим становищем, збирала важливу інформацію та передавала її росіянам. Вона самостійно обходила місто, таємно фіксуючи розташування підрозділів українських військ.

Другим фігурантом виявився прокремлівський блогер із Куп'янського району. Він керував Телеграм-каналом, де розміщував інформацію про місцезнаходження українських військових. Окрім того, блогер активно закликав своїх підписників передавати геолокації військових позицій ЗСУ.

Любовний капкан: як ФСБ завербувала жінку-контрактницю на Харківщині - фото 2

У обох затриманих вилучили мобільні телефони, де були знайдені докази їхньої діяльності. 

“Слідчі СБУ оголосили їм підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за розповсюдження інформації про переміщення військових у воєнний час. Затриманим загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі, і вони наразі перебувають під вартою без можливості внесення застави”, — йдеться в повідомленні СБУ

Читайте також на порталі “Коментарі” — Служба безпеки України та Національна поліція затримали сімох осіб, які підпалювали військові автомобілі та залізничні об’єкти в Одеській, Дніпропетровській і Черкаській областях. За даними слідства, затримані виконували завдання російських спецслужб, використовуючи для підпалів легкозаймисті речовини. Після скоєння злочинів вони знімали відео і відправляли їх російським кураторам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини