Головна Новини Регіони Харків Інвалідності та пенсії: що робиться у Харківській обласній прокуратурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвалідності та пенсії: що робиться у Харківській обласній прокуратурі

У Харківській обласній прокуратурі надали детальні цифри

сьогодні, 12:27
Поділіться публікацією:

Через скандал з отриманням інвалідностей та високих пенсій в органах прокуратури, Харківська обласна прокуратура надала детальний звіт про такі дані своїх працівників.

Інвалідності та пенсії: що робиться у Харківській обласній прокуратурі

Ілюстративне фото

Зазначається, що станом на 24.10.2024 у Харківській обласній прокуратурі та 14 окружних прокуратурах працює 471 прокурор, з яких 22 мають статус особи з інвалідністю. Це становить 4,6% від загальної кількості працюючих прокурорів. Більшість з них, а саме 17 прокурорів, отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення рф. Друга група інвалідності лише у 6 прокурорів, з них троє мають інвалідність з дитинства.

Серед інших підстав отримання інвалідності — онкологічні захворювання, ураження опорно-рухової системи, втрата ока, а також травми, повʼязані із захистом Батьківщини тощо.

"Для підтвердження відповідного статусу прокурори готові пройти повторні обстеження.

Також повідомляємо, що у керівника Харківської обласної прокуратури та його заступників немає інвалідностей будь-яких груп.

Викладена інформація передана до Офісу Генерального прокурора в межах службового розслідування", – зазначають в прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Хмельниччина в лідерах, Черкащина не відстає: де найбільше прокурорів з інвалідністю

В Офісі Генерального прокурора триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності. Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу особи з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду.

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій.

Згідно з опрацьованою на цей час інформацією, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення. 

В Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. Що робиться в інших областях – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини