Головна Новини Регіони Харків Денис Шмигаль: У Харківській області буде реалізований пілотний проєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Денис Шмигаль: У Харківській області буде реалізований пілотний проєкт

Харківська область – одна з найзабруднених ВНП серед регіонів України

сьогодні, 16:31
Поділіться публікацією:

Пілотний проєкт із пріоритизації гуманітарного розмінування реалізують на Харківщині. Про це вдалося домовитися з Великою Британією та Швейцарією під час Конференції з протимінної діяльності в Лозанні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль: У Харківській області буде реалізований пілотний проєкт

Ілюстративне фото

Мета проєкту — напрацювати ефективний алгоритм, що дозволить очистити передусім ті землі, яких потребують люди та економіка.

"Ми вже повернули в експлуатацію 35 тисяч квадратних кілометрів наших земель. Прагнемо в рази пришвидшити темпи робіт. Наша амбітна мета — до 2033 року обстежити абсолютну більшість потенційно замінованої території", – зазначив Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ПТУшники та школярі роблять "самопальні БпЛА" для окупантів: чим вони небезпечні

Саморобні БпЛА, які виготовляють діти в росії, окупанти масово запускають по позиціях українських військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

"Зроблені "із г*вна і палок", звісно, та все ж — потрібно знати, з чим маємо справу",  — розповідає воїн спецпідрозділу ГУР МО України "Артан" "Сова", який збив кілька таких "дронів" із автомата. Фанерна "пташка" несе 150-200 грамів тротилу і зо два десятки кульок.

"Боєприпас тут розрахований більше, щоб налякати людину. Але фішка в тому, що метрів за 700 до цілі вони відключають двигун — і воно далі планує безшумно", — каже "Сова". "Ціна такого разом з батарейками — доларів 300. Ми провели розслідування — роблять їх діти, старшокласники і ПТУ-шники. Роблять масово і запускають масово", – зазначив військовий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини