Головна Новини Регіони Дніпро Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Учора пізно ввечері у місті на Дніпропетровщині пролунали потужні вибухи

сьогодні, 07:46
Поділіться публікацією:

Ввечері 19 жовтня, близько 23 години у Кривому Розі на Дніпропетровщині пролунали потужні вибухи. Перед цим було оголошено повітряну тривогу у зв’язку з загрозою застосування балістичного озброєння із напрямку окупованого Криму.

Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Ілюстративне фото

За даними керівника Ради оборони міста Олександра Вілкула, триває аварійно-рятувальна операція. На місці влучань працюють усі комунальні, оперативні та медичні служби.

"До уваги мешканців постраждалих будинків – штаб допомоги людям розгортається у Довгинцівському виконкомі за адресою Дніпровське шосе 11, туди вже везуть будматеріали — плівку, ОСБ та інше. Найближчий Пункт незламності — ЗОШ №109 за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 83". – написав Вілкул.

Він також повідомив, що станом на 01:39 було відомо про 13 постраждалих людей, з них одна людина перебувала в операційній через поранення.

ОНОВЛЕНО: За уточненими даними ДніпроОВА станом на ранок, через російські атаки у Кривому Розі постраждали 17 людей. З них 14 знадобилась допомога медиків. У лікарні перебувають 8 потерпілих. Стан усіх – середньої тяжкості.

Пошкоджені готель, магазин, адмінбудівля, навчальний заклад, сім багатоквартирних будинків. Побиті зо півтора десятка автівок. Зокрема, й три пожежні машини, стільки ж службових автомобілів поліції і карета "швидкої".

У місті розгорнули штаби. Там приймають заяви про пошкоджене майно. А ще – видають будматеріали. Людей забезпечують їжею і гарячим чаєм.

Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО) - фото 2
Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО) - фото 3
Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО) - фото 4
Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО) - фото 5
Окупанти випустили балістику на Дніпропетровщину: що відомо (ОНОВЛЕНО) - фото 6

Читайте також: Чиновники Харківської ОВА надіслали пропозиції щодо диференціювання тривог до Генерального штабу та Міноборони, розповів заступник начальника ХОВА Олег Іванов на зустрічі з серії дискусій, які організувала команда NV, щоб з’ясувати, чим живуть та до чого готуються великі міста України.

"Ми розуміємо, як диференціювання тривог важливі для бізнесу й освіти. Але маємо не забувати, що швидкість польоту ракети 20-30 секунд з Бєлгородщини до  Харкова. У нас за одну хвилину ракета пролітає над всією областю. Швидкість КАБів, безумовно, повільніша, але…

Ми, як військова адміністрація, підняли ці питання і подали на обговорення, але це – відповідальність Міноборони та Генерального штабу. Наразі питання заходиться в обробці, але дати 100% гарантії що на КАби, що на ракети, взяти на себе відповідальність і диференціювати, куди летить – на Куп’янськ чи Вовчанськ – навряд хтось візьме на себе таку відповідальність. Можливо, надалі знайдуть все ж таки якесь рішення, яке дозволить диференціювати тривоги", – зазначив Іванов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини