Водойми, що постачають питну воду Одещини, під загрозою забруднення

Існує загроза забруднення річок Дністер та Дунай, а також озера Ялпуг

Водойми, які забезпечують питну воду для жителів Одеської області, опинилися під загрозою забруднення через ускладнені погодні умови в сусідніх країнах, зокрема в Молдові, Румунії, Польщі та Чехії. Це може негативно вплинути на якість води в річках Дністер та Дунай, а також в озері Ялпуг, що служать джерелами водопостачання.

Щоб уникнути виникнення інфекційних захворювань та надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я, Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб вживає низку заходів, зокрема:

  • Моніторинг якості води, що постачається з поверхневих водойм Одещини.

  • Постійний контроль за станом здоров’я мешканців регіону.

  • Проведення санітарно-освітньої роботи серед населення щодо важливості дотримання гігієнічних норм та профілактики інфекцій.

У разі погіршення епідемічної ситуації громадськість буде проінформована додатково.

Нагадаємо, Забруднена вода з Чернігівської області дійшла до Київщини. Станом на вечір 16 вересня вона підтвердила, що основна маса забрудненої води вже перетнула кордон з Київською областю. Однак концентрація забруднення набагато менша, ніж була у річках Сейм та Десна у Сумській та Чернігівській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екологи назвали одну з можливих причин забруднення річок Сейм та Десна. Хто винен в екологічній катастрофі, яка сталася на території України, читайте за посиланням.